Pelletkachels

Het Schouwenpaleis is dealer van o.a. de volgende merken:

Thermorossi kachels
Edilkamin kachels
Nordic Fire Ravelli kachels
Nordica Extraflame kachels

Laminox pelletketels
K-Stove
Dielle
Dielle CV-pelletkachels
Caminetti Montegrappa
ITC
JDT

Subsidieregeling van kracht vanaf januari 2016 op veel modellen pelletkachels/haarden, met een minimum bedrag van € 500,00. 
Op CV pellethaarden is het minimum bedrag € 1400,00.

U kunt op de apparatenlijst zelf controleren of uw favoriete pelletkachel in aanmerking komt voor subsidie.

Via deze link, subsidie, kunt u het stappenplan volgen om uw subsidie aan te vragen.

Bent u op zoek naar een goede pelletkachel? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een pelletkachel biedt de gezelligheid van een houtkachel, echter het gebruik is zo eenvoudig waardoor het comfort van een gashaard wordt verkregen. De aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven is volledig instelbaar.

De pelletkachel is ideaal voor gebruik in een goed geïsoleerde woning. De temperatuur is eenvoudig constant te houden. Stel de temperatuur in op 19 graden celcius en u heeft er geen omkijken meer na. De pelletkachel doet de rest. Vanaf het vooraf in te stellen tijdstip onsteekt de haard automatisch, warmt op en houdt de ruimte vervolgens op de constante gewenste temperatuur.

De Pelletkachel is een kachel die brandt op houtkorrels.
Het is zeer voordelig stoken met een pelletkachel omdat deze korrels zeer goedkoop zijn en de haard erg zuinig brandt. Deze pelletkachels hebben een hoog rendement.
Met een pelletkachel is het 2 tot 3 maal goedkoper verwarmen dan met een gashaard.

  • 1 m3 aardgas 31.65 MJ

  • 1 kg stookolie 41.9 MJ

  • 1 kg houtpellets 18.5 MJ

Pelletkachels zijn zeer goed en gemakkelijk te regelen, ze hebben namelijk allemaal een thermostaat. In onze showroom hebben we een ruime opstelling van dit soort haarden en kachels.
Wij zelf gebruiken deze pellethaarden en pelletkachels om onze showroom te verwarmen, dit puur om de verwarmingskosten te drukken en om deze te kunnen laten zien aan u.

Pelletkachels en Pellethaarden zijn er in vele modellen en maten zodat er altijd wel één passend is in uw thuis situatie.
In onze showroom te Breda staat een ruime collectie pellethaarden en pelletkachels opgesteld. U bent van harte welkom om dit te ervaren en te aanschouwen.


PGI-SYSTEEM
CONCENTRISCH ROOKKANAAL VOOR PELLETKACHELS

Onder invloed van de thermische regelgeving EPB worden woningen steeds hermetisch dichter. Daarom ontwikkelde Poujoulat, in samenwerking met de grootste kachelfabrikanten, het PGI-systeem. Dit systeem is specifiek bedoeld voor de aansluiting op pelletkachels.

Door de concentrische technologie, waarbij twee buizen in elkaar worden geschoven, wordt een luchttoevoer gecreëerd die niet alleen zorgt voor de isolatie, maar ook voor de toevoer van verbrandingslucht. De rookafvoer gebeurt via de binnenste buis. Deze nieuwe generatie rookkanalen optimaliseert de prestatie van pelletkachels en kan worden gebruikt in een nieuwbouwwoning of in een bestaande woning.

Met het PGI-systeem kan een energiebesparing van wel 15 % worden bereikt.


 

Schouwenpaleis levert pelletkachels o.a. in de volgende steden:
Oosterhout - Bergen op ZoomEtten-LeurBredaRoosendaal - Goes - Middelburg - Vlissingen