•  

     

     

     


KOOPZONDAG 27 OKTOBER 2019 VAN 11.00 TOT 17.00 UUR


SUBSIDIE OP PELLETKACHELS GAAT STOPPEN 

Zoals u waarschijnlijk al gezien heeft op het nieuws, stopt de subsidie op pelletkachels vanaf januari 2020.

Dit houdt niet in dat de pelletkachel verdwijnt!
De grootste reden voor de, waarschijnlijk, eerdere beëindiging van de ISDE is het niet kunnen controleren van installaties conform het bouwbesluit.
Deze controles worden nu uitgevoerd op vele geïnstalleerde toestellen welke bekend zijn door de aanvraag van subsidie.

De pot van 100 miljoen was op 30 juni al voor 60% leeg. Dit betekend dat er nog 40% over is voor de laatste 6 maanden van het jaar 2019.
Gezien de ontwikkeling zal eind augustus ongeveer 95 miljoen van de 100 miljoen aan subsidie zijn aangevraagd.

Wacht dus niet te lang met de aanschaf van uw pelletkachel.

Met een pelletkachel stookt u nog steeds Co2 neutraal, sfeervol en goedkoper dan aardgas. 
De pelletkachel blijft dus een topper, ook zonder subsidie!

Op onze opdrachtbevestiging aan u staat uw subsidiebedrag vermeld en dat u de subsidie aan kunt vragen bij het RVO.
Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor de maatregelen die de overheid neemt m.b.t. de Investering Subsidie Duurzame Energie. 
De melding van het subsidie bedrag op onze opdrachtbevestiging wil dus niet zeggen dat u aanspraak kunt maken op de € 500,00 subsidie bij het Schouwenpaleis. Dit is een overheidsmaatregel waar wij geen controle op hebben noch verantwoordlijk voor zijn.

Zie hier de link naar het RTL nieuws


ZONNEPANELEN VERKRIJGBAAR BIJ HET SCHOUWENPALEIS

Uw biomassaketel of elektrische haard combineren met zonnepanelen?
Kom voor meer informatie naar onze showroom of vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op.


Beste Klant,

Ongetwijfeld heeft u al gehoord van de nieuwe privacywetgeving GDPR (of AVG in het Nederlands). Dit is ingegaan op 25 mei 2018.

Schouwenpaleis staat achter de bescherming van de persoonlijke gegevens van de consument. Wij houden intern enkel uw naam- en contactgegevens bij, en dit alleen voor het uitvoeren van onze normale activiteiten en serviceverstrekking naar u toe.

We gaan bewust schaars om met het sturen van emailcampagnes. Wil u echter in de toekomst geen emails meer ontvangen, dan kan u ons een mailtje sturen via het contact formulier.

Heeft u verder nog vragen over de verwerking van uw gegevens of onze privacyverklaring, neem dan gerust contact op met ons op.


VANAF 1 JANUARI 2015 IS ER EEN SUBSIDIEREGELING VOOR PELLETHAARDEN, CV-PELLETHAARDEN EN BIO-MASSAKETELS. Minimaal € 500,00 retour via het RVO. 

Ruim 45 modellen Pelletkachels staan opgesteld in onze showroom.
Kom naar onze showroom voor meer informatie.
Gratis 300 kilo korrels bij aanschaf van een nieuwe pellethaard.

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl
U kunt op de apparatenlijst zelf controleren of uw favoriete pelletkachel in aanmerking komt voor subsidie.

Particulier? Via deze link, subsidie particulier, kunt u het stappenplan volgen om uw subsidie aan te vragen.
Zakelijk? Via deze link, subsidie zakelijk, kunt u het stappenplan volgen om uw subsidie aan te vragen.
Let op! Subsidie voor de zakelijke markt dient vóór de aankoop van een pelletkachel aangevraagd te worden!


LET OP! HET RVO HEEFT DE SUBSIDIE VOOR BIOMASSAKETELS PER 20 MAART 2019 AANGEPAST.
Voor meer informatie, klik hier
Voor de apparatenlijst van biomassaketels kunt u deze link gebruiken.


STOOK DE JUISTE PELLETS EN VOORKOM PROBLEMEN. KLIK HIER VOOR DE BLACKLIST.


IS HET NOG VERSTANDIG OM EEN HOUTHAARD TE KOPEN?

Moderne houthaarden zijn vele malen schoner dan open haarden en stoten dus veel minder fijnstof uit.

Ongeveer 14 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een met hout gestookte installatie. De verwachting is dat het aantal houtkachels de komende jaren weer toeneemt. Met name omdat de aardgaskraan in Groningen wordt dichtgedraaid, maar ook omdat hout een hernieuwbare grondstof is en past binnen het verlagen van wereldwijde CO2 uitstoot.

Het is daarom begrijpelijk dat mensen, maar ook bijvoorbeeld het Longfonds zich zorgen maken over de hoeveelheid fijnstof in de lucht, onze luchtkwaliteit en dus onze gezondheid. Ook houtkachels verspreiden namelijk, net als het verkeer, fijnstof. Maar in de pers werd hout stook als grote vervuiler gezien (bijna net zo groot als verkeer) en dat is wel heel ongenuanceerd.  Er is namelijk een enorm groot verschil tussen de hoeveelheid fijnstof die open haarden en oudere houtkachels (van voor 2000) uitstoten en de nieuwe Eco design haarden die voldoen aan de strengste milieu- en kwaliteitscriteria. De fijnstof uitstoot van deze toestellen is namelijk minstens 97% minder dan die van open haarden! Haarden van o.a. het merk Barbas, voldoen aan deze strenge eisen en zijn dus veel schoner en hebben ook nog eens rendement van minimaal 75%.

Naast een ‘schoon’ toestel, is ook de manier van installeren (door een erkende vakman), het stookhout (moet droog zijn en uw haard/kachel is geen allesbrander!) en de manier van stoken, bepalend voor de fijnstof uitstoot en mogelijke geur en rook overlast.

Daarom geeft bijvoorbeeld Barbas gratis stookcursussen in hun showroom. Kijk ook eens op de pagina van Barbas. Daar staat alles m.b.t. het nieuwe stoken.

Tevens onderzoekt R&D Europees breed naar mogelijkheden op het gebied van filters.  
Het zal strenger worden, maar dat is voor ons allen alleen maar beter: omdat wij vinden dat ook wij ons steentje bij moeten dragen aan ons milieu.

Voor meer uitgebreide informatie m.b.t. houtstook kunt u zich ook verder oriënteren op de site van De Groene Stoker


HET NIEUWE STOKEN

smiley HOUT STOKEN KAN JE LEREN , HOUT STOKEN MÓET JE LEREN yes


Schoorsteenbranden en rookoverlast gaan in de praktijk namelijk vaak samen. Beiden ontstaan meestal door een combinatie aan factoren die elkaar versterken. De belangrijkste oorzaak van schoorsteenbranden is namelijk slecht stookgedrag. Stoken moet je leren! Verkeerd stookgedrag leidt al dan niet samen met een verkeerde brandstofkeuze onherroepelijk tot problemen. De kachel teveel afgeremd stoken (gesmoord) bijvoorbeeld geeft onvolledige verbranding met overmatige uitstoot en roetvorming. Als hout niet goed verbrandt, ontstaat creosoot, een zeer brandbare teerafzetting. Creosoot vliegt in brand bij vijfhonderd graden Celsius, wat bij het stoken van de kachel al snel wordt bereikt. Stook dus op de juiste wijze en met geschikte brandstoffen om de schoorsteen schoon te houden. Wat is een geschikte brandstof? Schoon, droog hout van polsdikte en geen behandeld hout als spaanplaat of multiplex. Loofhout is beter dan naaldhout omdat er geen hars in zit. Nat hout komt niet op temperatuur met als gevolg onvolledige verbranding. En verbrand geen papier, karton of plastic. Dat geeft veel rookoverlast wat zeer onprettig en ongezond is voor u en uw buren. Een allesbrander bestaat niet! Dit is een door de volksmond gecreëerde term.

Klik hier voor de uitleg en bekijk het filmpje van het nieuwe stoken.


IS HET NOG VERSTANDIG OM EEN GASHAARD TE KOPEN?

Het is de laatste tijd regelmatig op het nieuws: het stoken van het gas. Zo wordt er gepraat over het verscherpen van de regels, of het gebruiken van gas helemaal afschaffen. Gaat dit echt gebeuren?

Op 14 maart 2018 verscheen er een artikel op NOS.nl waarin verteld werd dat Europa meer gaat investeren in nieuwe gasinfrastructuur. De gasleidingen worden aangelegd voor de komende veertig tot vijftig jaar. De Europese Unie heeft zich tot doel gesteld dat in 2030 de CO2 uitstoot 40% lager moet zijn dan in 1990. Tot 2015 was die daling nog maar 12,5 %. De rechter heeft besloten dat de uitstoot in 2020, 25% lager moet zijn dan in 1990.  

Oplossingen
Om de CO2 uitstoot te verminderen worden er verschillende CO2 neutrale manieren van verwarmen  bedacht. Zo worden veel wind- en zonne-energieparken gebouw. Ook worden er veel nieuwbouwwoningen niet meer voorzien van aardgas maar van bijvoorbeeld warmtepompen. Momenteel wordt 50% van de nieuwbouwwoningen aangesloten op het aardgasnetwerk, de andere helft van de woningen wordt gebouwd zonder aardgasaansluiting. Voor bestaande situaties is het lastig om op stadswarmte over te gaan. De aansluiting van één huis alleen al kost tussen de 30 en 50 duizend euro. Daarnaast is gas ook nog eens de goedkoopste energiebron. Waar gas per 1M3 ca. €0,65 kost is voor diezelfde warmte 10 kWh á €2.20 aan stroom nodig; een verschil van ongeveer 1.55 euro!

De toekomst
Er wordt verwacht dat in 2050 nog altijd een 25% van de woningen aangesloten zal zijn op het gas, en mogelijk als de ontwikkelingen van biogas en waterstof doorzetten. Er komt steeds meer biogas en daarvoor is ook een gasnetwerk nodig. De gaslevering zal dus zeker nog doorgaan tot 2050. Aangezien de gemiddelde gaskachel zo ongeveer 25 jaar mee gaat, hoeft u zich nog geen zorgen te maken.  

K-gas
De enige verandering die er aan zit te komen is dat Nederland over gaat op K-gas, terwijl er nu G-gas wordt gebruikt. K-gas is een gas met een hoogcalorische waarde. Hierdoor moeten alle gastoestellen zoals gaskachels en haarden aangepast worden zodat ze blijven werken. Er is pas sprake van deze overgang rond 2033. Er mogen vanaf 1 januari 2018 geen gastoestellen meer verkocht worden die niet om kunnen gaan met het nieuwe k-gas.

K-gas en G-gas
Aardgas is een verzamelnaam. Maar de samenstelling van het aardgas verschilt nogal en is afhankelijk van de plaats van herkomst. De aardgasbronnen in Nederland leveren een zogenaamd laagcalorisch gas ook wel G-gas genoemd. Het meeste gas uit het buitenland heeft juist een hoog calorische waarde en wordt ook wel K-gas genoemd.

Aanpassen
Door de wijziging in calorische waarden moeten de gastoestellen zoals gaskachels en haarden aangepast worden (dat geldt dus ook voor kooktoestellen en CV-installaties). Anders werken ze niet goed. De fabrikanten van de meeste merken die wij verkopen hadden dat begin 2017 al voor elkaar. Dat betekent dat, wanneer u een gashaard of kachel bij het Schouwenpaleis uitzoekt, deze geschikt is voor het K-gas straks en u er nog heel lang van kan genieten.


OP ZOEK NAAR DE JUISTE HAARD?

Laat u inspireren op kachels.nl
Stel een moodboard samen op de nieuwe site www.kachels.nl en laat u verbazen over de mogelijkheden.

Heeft u vragen? Dan helpen wij u uiteraard graag op weg.
Laat uw naam en telefoonnummer achter bovenaan deze pagina, via de contactpagina, en wij bellen u terug.

 

 
 

WIJ ZIJN PREMIUM PARTNER VAN KACHELS.NL

Bekijk hieronder de 6 voordelen smiley


EXTREEM HOGE KORTINGEN
op diverse schouwen in onze showroom.
Neem een kijkje bij onze aanbiedingen of kom gezellig naar onze showroom en laat u verrassen.


SCHOORSTEENVEGEN ?
Wij adviseren u het vakmanschap van "De Schouwenier"
www.deschouwenier.nl