KONINGSDAG, 27 APRIL, ZIJN WIJ GESLOTEN


VANAF 1 JANUARI 2015 SUBSIDIE OP PELLETHAARDEN
MINIMAAL € 500,00 OF MEER

Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl
Ruim 35 modellen Pellethaarden staan opgesteld in onze showroom.
Kom nu naar onze showroom voor meer informatie.

Gratis 300 kilo korrels bij aanschaf van een nieuwe pellethaard.HET NIEUWE STOKEN

smiley HOUT STOKEN KAN JE LEREN , HOUT STOKEN MÓET JE LEREN yes


Schoorsteenbranden en rookoverlast gaan in de praktijk namelijk vaak samen. Beiden ontstaan meestal door een combinatie aan factoren die elkaar versterken. De belangrijkste oorzaak van schoorsteenbranden is namelijk slecht stookgedrag. Stoken moet je leren! Verkeerd stookgedrag leidt al dan niet samen met een verkeerde brandstofkeuze onherroepelijk tot problemen. De kachel teveel afgeremd stoken (gesmoord) bijvoorbeeld geeft onvolledige verbranding met overmatige uitstoot en roetvorming. Als hout niet goed verbrandt, ontstaat creosoot, een zeer brandbare teerafzetting. Creosoot vliegt in brand bij vijfhonderd graden Celsius, wat bij het stoken van de kachel al snel wordt bereikt. Stook dus op de juiste wijze en met geschikte brandstoffen om de schoorsteen schoon te houden. Wat is een geschikte brandstof? Schoon, droog hout van polsdikte en geen behandeld hout als spaanplaat of multiplex. Loofhout is beter dan naaldhout omdat er geen hars in zit. Nat hout komt niet op temperatuur met als gevolg onvolledige verbranding. En verbrand geen papier, karton of plastic. Dat geeft veel rookoverlast wat zeer onprettig en ongezond is voor u en uw buren. Een allesbrander bestaat niet! Dit is een door de volksmond gecreëerde term.

Klik hier voor de uitleg en bekijk het filmpje van het nieuwe stoken.


IS HET NOG VERSTANDIG OM EEN GASHAARD TE KOPEN?

Het is de laatste tijd regelmatig op het nieuws: het stoken van het gas. Zo wordt er gepraat over het verscherpen van de regels, of het gebruiken van gas helemaal afschaffen. Gaat dit echt gebeuren?

Op 14 maart 2018 verscheen er een artikel op NOS.nl waarin verteld werd dat Europa meer gaat investeren in nieuwe gasinfrastructuur. De gasleidingen worden aangelegd voor de komende veertig tot vijftig jaar. De Europese Unie heeft zich tot doel gesteld dat in 2030 de CO2 uitstoot 40% lager moet zijn dan in 1990. Tot 2015 was die daling nog maar 12,5 %. De rechter heeft besloten dat de uitstoot in 2020, 25% lager moet zijn dan in 1990.  

Oplossingen

Om de CO2 uitstoot te verminderen worden er verschillende CO2 neutrale manieren van verwarmen  bedacht. Zo worden veel wind- en zonne-energieparken gebouw. Ook worden er veel nieuwbouwwoningen niet meer voorzien van aardgas maar van bijvoorbeeld warmtepompen. Momenteel wordt 50% van de nieuwbouwwoningen aangesloten op het aardgasnetwerk, de andere helft van de woningen wordt gebouwd zonder aardgasaansluiting. Voor bestaande situaties is het lastig om op stadswarmte over te gaan. De aansluiting van één huis alleen al kost tussen de 30 en 50 duizend euro. Daarnaast is gas ook nog eens de goedkoopste energiebron. Waar gas per 1M3 ca. €0,65 kost is voor diezelfde warmte 10 kWh á €2.20 aan stroom nodig; een verschil van ongeveer 1.55 euro!

De toekomst

Er wordt verwacht dat in 2050 nog altijd een 25% van de woningen aangesloten zal zijn op het gas, en mogelijk als de ontwikkelingen van biogas en waterstof doorzetten. Er komt steeds meer biogas en daarvoor is ook een gasnetwerk nodig. De gaslevering zal dus zeker nog doorgaan tot 2050. Aangezien de gemiddelde gaskachel zo ongeveer 25 jaar mee gaat, hoeft u zich nog geen zorgen te maken.  

K-gas

De enige verandering die er aan zit te komen al komen is dat Nederland over gaat op K-gas, terwijl er nu G-gas wordt gebruikt. K-gas is een gas met een hoogcalorische waarde. Hierdoor moeten alle gastoestellen zoals gaskachels en haarden aangepast worden zodat ze blijven werken. Er is pas sprake van deze overgang rond 2033. Er mogen vanaf 1 januari 2018 geen gastoestellen meer verkocht worden die niet om kunnen gaan met het nieuwe k-gas.


NORDIC FIRE HEEFT DE ACTIE VERLENGD

De Rossi 70 actie, wordt op veler verzoek voor onbepaalde tijd verlengd.

De actie van de Rossi 70 bleek een groot succes. De leverancier heeft dan ook besloten deze actie voor onbepaalde tijd voort te zetten. De pelletkachel Rossi 70 (zwarte versie) is verkrijgbaar voor € 1860,- incl. btw


KOOPZONDAG

Eerstvolgende koopzondag 29 april.
Wij staan op koopzondagen voor u klaar van 11.00 tot 17.00 uur.

Koningsdag, 27 april, zijn wij gesloten.


OP ZOEK NAAR DE JUISTE HAARD ?

Stel een moodboard samen op de nieuwe site www.kachels.nl en laat u verbazen over de mogelijkheden.
Heeft u vragen? Dan helpen wij u uiteraard graag op weg.
Laat uw naam en telefoonnummer achter, bovenaan deze pagina of via de contactpagina en wij bellen u terug.


EXTREEM HOGE KORTINGEN
op diverse schouwen in onze showroom.
Neem een kijkje bij onze aanbiedingen of kom gezellig naar onze showroom en laat u verrassen.


SCHOORSTEENVEGEN ?
Wij adviseren u het vakmanschap van "De Schouwenier"
www.deschouwenier.nl