ISODUCT
Dubbelwandig rookgasafvoerkanaal

ISODUCT is het enige en brandveiligste all-in dubbelwandige rookkanaalsysteem in Nederland.
Met een dubbelwandige kachelpijp van ISODUCT kiest u voor een optimale veiligheid en de beste kwaliteit.
Bovendien bespaart u tot wel € 100 per meter ten opzichte van elk ander (volledig omkokerd) dubbelwandig rookgaskanaal.

Heeft de enorme geldbesparing u nog niet helemaal overtuigd? De voordelen van een ISODUCT dubbelwandige kachelpijp zijn legio:

 • Het brandveiligste rookgasafvoerkanaal van Nederland
 • Unieke, ingebouwde brandveiligheid
 • Direct en overal toepasbaar (aansluiten = stoken!)
 • Geschikt voor elke brandstof
 • Scherp geprijsd
 • Geen extra, ouderwetse en arbeidsintensieve (dure) ombouw nodig
 • Geen ingrijpende bouwtechnische aanpassingen nodig
 • Vereist geen hak- en breekwerk of nieuw stucwerk*
 • Optimale warmte-isolatie
 • Tot 50% hogere afvoercapaciteit (betere trek)
 • Praktisch geen roetaanslag of creosootvorming
 • Minimale condensatie
 • Geluiddempend door robuuste constructie
 • Hoogwaardig materiaal (RVS)
 • Luxe afwerking
 • Smaakvolle uitstraling
 • Eenvoudige montage (lage montagekosten!)

* Als een rookkanaal ontbreekt, moeten er natuurlijk nog wel gaten in plafond, buitenmuur of dak worden geboord.

ISODUCT voldoet met CE-prestatie T600 en G10 als enige rookkanaal zelfstandig aan de eisen van het Bouwbesluit 2012 (NEN 6062).

EN DE NADELEN?
Die zijn er niet. Echt niet!

Voor meer informatie klik op de button 'specificaties'

CE-MARKERING OP ROOKGASAFVOERKANALEN

Wat houdt de CE- en T600/G10-markering precies in? In het Bouwbesluit 2012 staat dat een afvoervoorziening voor rookgas brandveilig is, wanneer dit bepaald is volgens de NEN6062:2011. In de NEN6062 wordt de beproeving van de brandveiligheid van rookgasafvoervoorzieningen vastgelegd.  Een dubbelwandig rookkanaal voor vaste brandstoffen moet een CE-prestatieverklaring  hebben op basis van T600 en G10. Dat betekent dat een rookkanaal volgens de NEN6062 getest moet zijn bij een temperatuur van 700 graden Celsius en kortstondig bij een temperatuur van 1.000 graden Celsius, waarbij op 10mm afstand een brandveilige temperatuur gewaarborgd is. In Nederland mogen alleen kanalen met een T600 en G10 waarde toegepast worden.

 Wees kritisch wanneer u de aanschaf van een kachel met aanleg van een rookkanaal overweegt! Kies voor kwaliteit, veiligheid en zekerheid. Kies voor ISODUCT. Velen gingen u voor: want met een ISODUCT rookkanaal is het gezellig én zorgeloos genieten!

HET VEILIGSTE ROOKGASAFVOERSYSTEEM VAN NEDERLAND

Het grootste voordeel van onze dubbelwandige kachelpijp is natuurlijk de brandveiligheid; met stip op nummer 1. Het risico op schoorsteenbrand is namelijk te verwaarlozen. Zelfs als er onverhoopt (bijv. door een vogelnest) toch brand mocht ontstaan, is er niets aan de hand. Het vuur brandt het rookkanaal op die plek schoon, de brand dooft na korte tijd vanzelf en uw rookkanaal is weer klaar voor gebruik. Door de dubbele ingebouwde isolatie is de kans op woningbrand nihil. Dat is pas een veilig idee, toch?

VEILIGER, GOEDKOPER & MOOIER

De échte kenners zijn het erover eens: ISODUCT is het veiligste rookgasafvoersysteem van Nederland. Het product wordt ook gefabriceerd in Nederland en voldoet ruimschoots aan alle wettelijke normen en eisen.

Het is innovatiever, veiliger, goedkoper én mooier dan welk ander dubbelwandig rookgasafvoersysteem met omkokering, ooit.

Op zoek naar een dubbelwandige rookgasafvoer? Een ISODUCT dubbelwandig (DW) rookkanaal biedt door de ingenieus ingebouwde brandveiligheid maatwerk in elke situatie. Schuine daken, kleine ruimtes, bestaande schoorsteenpijpen… Met het uitgebreide assortiment is er altijd een passende oplossing!

HET RUBBERMANCHET. ONS DUURZAME ALTERNATIEF VOOR DE LOODSLAB!

Een rookkanaal van ISODUCT kan worden geïnstalleerd met een flexibel rubbermanchet. Deze rubberen dakdoorvoer onder de stormkraag, vervangt de milieubelastende loodslab op het dak. Het is makkelijk en snel te leggen, geschikt voor elk type dakbedekking en ook nog eens goedkoper!

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor het nodige bevestigingsmateriaal, aansluitstukken en natuurlijk de dakdoorvoer. Isoduct is verkrijgbaar met een (inwendige) diameter van 150 mm, 200 mm en 250 mm.

GAAT U EEN ROOKKANAAL AANLEGGEN?

Wist u dat er in Nederland maar liefst 2.000 (!) schoorsteenbranden per jaar zijn? Schoorsteenbrand ontstaat als aangekoekt creosoot in het rookkanaal plotseling vlam vat. De kans dat dat gebeurt lijkt niet groot, maar wist u dat een derde van alle woningbranden in Nederland wordt veroorzaakt door zo’n schoorsteenbrand?

ISODUCT is, door de ingebouwde brandveiligheid, het enige rookkanaal waarmee het risico op schoorsteenbrand zeer klein is. Als onverhoopt toch een schoorsteenbrand optreedt, is het risico dat deze een woningbrand veroorzaak nihil. Een rookkanaal van ISODUCT is – onomstotelijk bewezen – het veiligste van Nederland.

DENK AAN UW VEILIGHEID... VOORKOM WONINGBRAND

Bij normaal gebruik loopt de temperatuur in de schoorsteen op tot ongeveer 300 graden Celsius. Maar zodra er door roetophoping, een vogelnest of welke reden dan ook schoorsteenbrand in uw rookkanaal ontstaat, loopt de temperatuur razendsnel op naar 1.000 graden! Met ISODUCT krijgen vlammen echter geen kans!

KIES VOOR EEN DUBBELWANDIG ROOKKANAAL VAN ISODUCT

De buitenkant van een ISODUCT dubbelwandig (DW) rookkanaal wordt bij normaal gebruik zo’n 40 tot 60 graden Celsius. Zelfs bij een schoorsteenbrand, waarbij de binnentemperatuur kan oplopen tot 1.000 graden, wordt eventueel brandbaar materiaal aan de buitenzijde van het kanaal nooit brandgevaarlijk heet. Met een ISODUCT kanaal stookt u gerust én veilig!

BRANDVEILIG & OVERAL TOEPASBAAR

ISODUCT is een uniek en tot nu toe ongeëvenaard rookgaskanaalsysteem. Dankzij de ingebouwde brandveiligheid is het in elk huis en overal toepasbaar. ISODUCT is speciaal ontwikkeld voor houtkachels en open haarden.

INGEBOUWDE BRANDVEILIGHEID

Hoe werkt het? Een ISODUCT rookkanaal dankt haar veiligheid aan de combinatie van een ingenieuze dubbele isolatiemantel en het gebruik van uiterst hoogwaardige materialen. De RVS rookgasafvoer van ISODUCT is voorzien van een RVS 316Ti binnenpijp die omgeven is met een Superwool® deken en een cementgebonden isolatiemantel van Multimix®. Deze unieke ingebouwde brandwerende omkokering zorgt ervoor dat vuur (of rook) de pijp niet overmatig kunnen verhitten.

KOSTENBESPAREND & EFFICIËNT

Met ISODUCT haalt u een topproduct in huis. Omdat het ISODUCT rookkanaal al een ingebouwde omkokering heeft, kunt u het kanaal direct plaatsen. Er zijn geen grote bouwkundige ingrepen nodig én u bespaart aanzienlijk op de montage- en afwerkkosten!

Bijkomende belangrijke voordelen van een ISODUCT-rookkanaalsysteem:

 • Unieke ingebouwde brandveiligheid
 • Hoogwaardig design voor elk interieur
 • Optimale warmte-isolatie
 • Tot 50% hogere afvoercapaciteit
 • Geluiddempend
 • Minimale condensatie
 • Voorkomt creosootaanslag
 • Bestand tegen schoorsteenbrand
 • Eenvoudige montage
 • Conform de Nederlandse normen voor rookgaskanalen

 Bent u nog niet overtuigd? Lees de uitgebreide informatie en (veiligheids-)voordelen op de FAQ-pagina van ISODUCT en u wilt niets anders meer!

Gaat u een houtkachel of open haard kopen? Wilt u uw oude kachelpijp vervangen door een nieuwe? Of laat u een nieuw rookkanaal aanleggen? Laat u niet afschepen met mooie verhalen: kies voor veiligheid en zekerheid voor uw en uw gezin. Kies voor een solide ISODUCT dubbelwandig rookkanaal mét ingenieuze ingebouwde brandveilige omkokering. Met ISODUCT krijgen vlammen geen kans!

ISODUCT. Het brandveiligste dubbelwandige rookkanaal van Nederland.

TERUG NAAR OVERZICHT KACHELS