Altech Eclips Gourmet
Vrijstaande zwarte speksteen houtkachel met bakoven 9kW

De Altech Eclips Gourmet is een unieke vrijstaande speksteenhoutkachel uit de populaire Eclips-serie van Altech. Mede door zijn ovale vorm oogt de Eclips Gourmet stijlvol en speels. En de bakoven bij de Gourmet uitvoering zorgt niet alleen voor aanzien, maar ook voor extra genot. Want terwijl u geniet van de heerlijke warmte en het vlammenspel van de Eclips Gourmet wordt uw maaltijd op houtvuur bereid.

Daarbij geeft de gebogen glazen ruit garantie voor een mooi zicht op het vuur. Wat betreft het vermogen is de Eclips is zeer geschikt voor kleinere tot middelgrote ruimtes en kan zowel van boven als achteren worden aangesloten op het rookkanaal.

De afwezigheid van het bedieningspaneel en de geïntegreerde hendels scheppen rust en het geeft aan dat deze serie is ontworpen met oog voor detail.

Bakken met de Eclips

Deze Altech Eclips Gourmet is uitgevoerd met een bakoven. Zo kan je genieten van de heerlijke warmte en het vlammenspel, terwijl je bijvoorbeeld een ovenschotel of pizza aan het bakken bent. 

Efficiënt hout stoken met de Eclips

Om de tijdens het stoken de geproduceerde warmte maximaal te benutten, heeft Altech voor de Eclips-serie een uniek rookgeleidingssysteem ontwikkeld.

Tijdens het stoken van de kachel worden de rookgassen opgevangen en door een 2 meter lang rookgaskanaal geleid. Hierdoor krijgen de rookgassen meer tijd om hun warmte af te geven aan het speksteen. Dit is één van de redenen waarom de Eclips een zeer hoog rendement behaalt. En door deze techniek verbruikt de Eclips in praktijk dus ook minder hout.

Meerdere uitvoeringen van de Eclips mogelijk

De Eclips-serie bestaat uit 4 verschillende modellen. Alle modellen zijn in de basis hetzelfde, maar op detailniveau verschillen ze qua uiterlijk van elkaar. Zo kan de Eclips uitgevoerd worden met pootjes of een houtdepot en kan de kachel uitgevoerd worden met een oven aan de bovenzijde. De Altech Eclips Gourmet is voorzien van pootjes en een bakoven.

De Eclips Gourmet is verkrijgbaar in naturel speksteen met antraciet gietijzer of in uni zwart speksteen met zwart gietijzer.

KOM VOOR UW PRIJS NAAR ONZE SHOWROOM

Merk Altech
Model Eclips Gourmet
Serie Eclips
Brandstof Hout
Vuurzicht Front
Type kachel Vrijstaand
Wel of geen afvoer Afvoer
Materiaal Speksteen
Kleur Naturel speksteen
Kleur 2 Uni-zwart
Gewicht 270kg
Afmeting breedte 62 cm
Hoogte haard (in cm) 111.00 cm
Diepte haard (in cm) 42.00 cm
Ruitmaat breedte 30 cm
Ruitmaat hoogte 32 cm
Draaibaar Nee, deze kachel is niet draaibaar
Bediening Handbediening
Minimaal vermogen 4 kW
Maximaal vermogen 9 kW
Rendement 86 %
CO-uitstoot % (13% O2) 0.05
Fijnstof (mg/Nm3-13% O2) 22
Rookgasafvoer (diameter) 150 millimeter
CV Aansluiting Nee
Hart pijp hoogte 63.00 cm
Bovenaansluiting Ja
Achteraansluiting Ja
Externe luchttoevoer Ja, met externe luchttoevoer
Buitenlucht adapter-set  
PALCAT katalysator  
Andere gietijzeren kleuren: Zwart, Antraciet  

Lijntekening Altech Eclips Gourmet (10.09 kB)
Stookwijzer (218.13 kB)
Folder Verantwoord Stoken (1.44 MB)
Altech Eclips Gourmet Technische Fiche (331.85 kB)
Handleiding Altech Eclips (9.99 MB)

€ 5.568,00 (incl. btw)

TERUG NAAR OVERZICHT