Biobranders

Bio-ethanol branders maken gebruik van bio-ethanol als brandstof. Deze vloeibare brandstof bestaat voor 95% alcohol en is vervaardigd uit maïs, riet- of bietsuikers, aardappelen en graan.
Een ander woord voor bio-ethanol is ook wel gedenatureerde alcohol. 
Bio-ethanol branders kunnen in elke ruimte geplaatst worden, indoor of outdoor.

Bio-ethanol branders zorgen voor een schone verbranding, zodat er geen afvoerpijp of rookkanaal nodig is zoals bij hout- of pelletkachels. De moderne bio-ethanol haard is een ware concurrent van de gashaard en houtkachel.
Het is onder meer een veilige oplossing voor welness ruimtes, badkamers en kantoren waar geen rookkanaal aangelegd mag of kan worden.
De verbranding is schoon en nagenoeg reukloos. In veel gevallen is een bio-ethanol brander dus een ideale oplossing.

Bio-ethanol is een veilige, schone en biologische brandstof. Met echt vuur geniet u van een prachtig vlammenspel.  Het is dan ook een goed alternatief met echte vlammen.

Bent u wel in de gelegenheid om een rookkanaal aan te leggen, of bent u al in het bezit van een rookkanaal, dan adviseren we u om de Luxe Bio-Ethanolhaard van Element4  wel aan te sluiten op een rookkanaal.
Zo voert de haard zijn rookgassen af naar buiten en zuurstof toe door dezelfde buis. Verder is de geur van het bio-ethanol veel minder waar te nemen door de afvoerbuis. Bij een installatie met afvoerbuis brengt de haard een vermogen van 3 tot 5 kW op.

Hulp nodig? Breng een bezoekje aan onze 1200m2 showroom, onze adviseurs staan voor u klaar en helpen u graag.