Dovre SAGA 107
Vrijstaande houtkachel 3-zijdig 7kW

De Dovre Saga 107 houtkachel behoort tot de nieuwe serie kachels van Dovre. De compacte Saga 107 kachel heeft 7 vensters waarvan 6 kleine aan beide zijkanten en 1 grote aan de voorzijde. Een 3-zijdig zicht op het vuur geeft een warme, lichte en gezellige sfeer. 

De compacte houtkachel beschikt over de nieuwste luchtcirculatie technieken. Deze technieken zorgen samen met het gebruik van hoogwaardig gietijzer voor een efficiënte en milieubewuste verbranding en een zeer hoog warmterendement. Ook blijven de vensters schoon door de speciale 'Air Wash' luchtcirculatiesysteem. Dankzij het goed geleidende materiaal blijft de kachel lang warm met een langdurige warmteafgifte als resultaat. Geniet van de aangename warmte en een 3-zijdig zicht op het vlammenspel. 

Kachels van Dovre staan bekend om het hoge rendement, de goede kwaliteit, een aantrekkelijk design en een milieubewuste verbranding. 

Hout

Hout brandt helemaal op en geeft een grotere verbrandingswarmte af, wat voor een gezelliger effect zorgt. Goed haardhout moet volledig droog zijn. De vochtigheidsgraad mag niet hoger zijn dan 15%. Anders verbrandt het hout op een onvoldoende hoge temperatuur, waardoor het rendement aanzienlijk zakt en er schadelijke gassen in het milieu kunnen terechtkomen. Bovendien kan een te lage temperatuur roetaanslag in het rookkanaal veroorzaken. 

KOM VOOR UW PRIJS NAAR ONZE SHOWROOM

Merk Dovre
Model SAGA 107
Serie SAGA
Brandstof Hout
Vuurzicht Driezijdig
Type kachel Vrijstaand
Wel of geen afvoer Afvoer
Materiaal Gietijzer
Kleur Zwart
Gewicht 100kg
Afmeting breedte 41.5 cm
Hoogte haard (in cm) 73.00 cm
Diepte haard (in cm) 58.00 cm
Draaibaar Nee, deze kachel is niet draaibaar
Bediening Handbediening
Achterwand Geperste vermiculiet stenen
Nominaal vermogen 7.00 kW
Rendement 75 %
CO-uitstoot % (13% O2) 0.07
Fijnstof (mg/Nm3-13% O2) 32
Rookgasafvoer (diameter) 125 millimeter
Hart pijp hoogte 61.00 cm
Bovenaansluiting Ja
Achteraansluiting Ja
Externe luchttoevoer Ja, met externe luchttoevoer
Kookplaat + € 251
Hitteschild achter + € 100
Hitteschild links + € 200
Hitteschild rechts + € 200
€ 2.142,00 (incl. btw)

TERUG NAAR OVERZICHT KACHELS